8 съвета, за да поддържате дома си чист и удобен с почистване на терени

Ако отдавна искате да направите атмосферата в къщата по-комфортна, тогава тези съвети ще ви бъдат полезни.

Има много предмети, които нарушават комфорта в къщата. Вашият дом трябва да бъде вашият замък! Затова ние ви предлагаме да направите няколко промени в познатата ви среда. За целта използвате тези съвети в почистване на терени:

8 съвета как да поддържате дома си чист и удобен

  1. Редовно (рутинно) почистване на къщата

Очевидно редът в къщата ще допринесе за приятното ви забавление, но не бъдете прекалено ревностни с него. Хората, които не са изложени на въздействието на микроби, са по-предразположени към алергични заболявания, тъй като просто не са в състояние постоянно да повишават имунната си система. Никой не иска да живее в бъркотия. Разбира се и вие, едва ли ще искате да бъдете обсебени от антибактериални почистващи препарати. Потърсете съдействие от екипи по почистване на терени силно замърсени площи, тук: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

  • Свеж въздух

Друг съвет е да отваряте прозорците, да проветрявате къщата си възможно най-често. Чистият въздух предотвратява развитието на мухъл, който е вреден за нашето здраве. Ако времето позволява, дръжте прозорците отворени възможно най-често, не забравяйте да проветрявате и най-влажните стаи в апартамента.

  • Не пушете в дома

Не пушете у дома и не излагайте другите на дим. Разбира се, по-добре е изобщо да не пушите. Не позволявайте на никого да пуши в апартамента ви. Миризмата ще изчезне за дълго време, а и не бихте искали да сте пасивен пушач.

  • Почистващите химикали

Всяка домакиня трябва да има няколко почистващи продукта у дома. Те, обаче са токсични, затова е по-добре да намалите броя им. Опитайте се да използвате освежителя за въздух по-рядко, просто отворете прозорците или си направете освежител за дома, като добавите няколко капки етерично масло към водата.

  • Перилни препарати

Повечето перилни препарати са токсични, така че трябва да ги използвате много внимателно. Например препаратът за почистване на фурна или канализационната система е много опасен при вдишване. Най-добре е да си направите сами почистващи препарати, които няма да вредят.

  • Боядисване

Когато решите да направите малък лифтинг на лицето у дома или да боядисате косата си, уверете се, че използвате боята в добре проветриво помещение. И не забравяйте – не бива да живеете в стая, докато боята и пастата за тапети не са изсъхнали. Ако сте чувствителни, тогава трябва да купите боя без мирис.

  • Прах

Прахът може да причини проблеми с дишането и алергии. Най-добре е да избършете праха с влажна кърпа, за да не се натрупва. Със суха кърпа само изтръсквате праха от повърхността. Прахът трябва да се избърше във всички ъгли на къщата, не забравяйте за книгите.

  • Почистване на труднодостъпните места

Понякога си струва да направите общо почистване, да преместите мебелите и да избършете праха под тях. От време на време организирайте почистване на абажурите на полилеи и матраци, за да отстраните натрупания прах от тях и да предотвратите появата на акари.

Къщата трябва да е безопасна и удобна, но често не забелязваме, че някои неща могат да застрашат здравето ни. И, все пак не бъдете параноични и не се вманиачавайте по чистенето. Тези съвети ще ви бъдат полезни.

Източник: Екипът на dvorove.com