8 съвета, за да поддържате дома си чист и удобен с почистване на терени

Ако отдавна искате да направите атмосферата в къщата по-комфортна, тогава тези съвети ще ви бъдат полезни.

8 съвета как да поддържате дома си чист и удобен

Има много предмети, които нарушават комфорта в къщата. Вашият дом трябва да бъде вашият замък! Затова ние ви предлагаме да направите няколко промени в познатата ви среда. За целта използвате тези съвети в почистване на терени:

Редовно (рутинно) почистване на къщата

Очевидно редът в къщата ще допринесе за приятното ви забавление, но не бъдете прекалено ревностни с него. Хората, които не са изложени на въздействието на микроби, са по-предразположени към алергични заболявания, тъй като просто не са в състояние постоянно да повишават имунната си система. Никой не иска да живее в бъркотия. Разбира се и вие, едва ли ще искате да бъдете обсебени от антибактериални почистващи препарати. Потърсете съдействие от екипи по почистване на терени силно замърсени площи, тук: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Свеж въздух

Друг съвет е да отваряте прозорците, да проветрявате къщата си възможно най-често. Чистият въздух предотвратява развитието на мухъл, който е вреден за нашето здраве. Ако времето позволява, дръжте прозорците отворени възможно най-често, не забравяйте да проветрявате и най-влажните стаи в апартамента.

Не пушете в дома

Не пушете у дома и не излагайте другите на дим. Разбира се, по-добре е изобщо да не пушите. Не позволявайте на никого да пуши в апартамента ви. Миризмата ще изчезне за дълго време, а и не бихте искали да сте пасивен пушач.

Всяка домакиня трябва да има няколко почистващи продукта у дома. Те, обаче са токсични, затова е по-добре да намалите броя им. Опитайте се да използвате освежителя за въздух. Помагайте се д твх, по-рядко, просто отворете прозорците или си направете освежител за дома, като добавите няколко капки етерично масло към водата.

Перилни препарати

Повечето перилни препарати са токсични, така че трябва да ги използвате много внимателно. Например препаратът за почистване на фурна или канализационната система е много опасен при вдишване. Най-добре е да си направите сами почистващи препарати, които няма да вредят.

Боядисване

Когато решите да направите малък лифтинг на лицето у дома или да боядисате косата си, уверете се, че използвате боята в добре проветриво помещение. И не забравяйте – не бива да живеете в стая, докато боята и пастата за тапети не са изсъхнали. Ако сте чувствителни, тогава трябва да купите боя без мирис.

Прах

Прахът може да причини проблеми с дишането и алергии. Най-добре е да избършете праха с влажна кърпа, за да не се натрупва. Със суха кърпа само изтръсквате праха от повърхността. Прахът трябва да се избърше във всички ъгли на къщата, не забравяйте за книгите.

Почистване на труднодостъпните места

Понякога си струва да направите общо почистване, да преместите мебелите и да избършете праха под тях. От време на време организирайте почистване на абажурите на полилеи и матраци, за да отстраните натрупания прах от тях и да предотвратите появата на акари.

Къщата трябва да е безопасна и удобна, но често не забелязваме, че някои неща могат да застрашат здравето ни. И, все пак не бъдете параноични и не се увличайнте в чистенето. Тези съвети ще ви бъдат полезни.

Източник: Екипът на dvorove.com