Декорация на стари мебели с плат и щипка вдъхновение

Знаете ли, че стара кърпа, парче от завеса или дантела на тоалет могат да послужат за обновяване на интериора. Ако в дома си имате някоя стара мебел за изхвърляне, вижте на този адрес: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite, за извозване в региона и околностите. В случаи, че сте избрали първото предложение, ето и някои лесни похвати, как да обновите старото обзавеждане:

Алгоритъмът е прост. Изрежете тъканта или изрежете желания шаблон върху парче плат (в зависимост от дизайна, на които сте се спрели). Допълнителна украса на стари мебели може да използвате и от парче кърпа. Върху шаблона поставете лепило с помощта на четка или валяк, след това се наслагва върху повърхността. Когато лепилото изсъхне, може да приложите малко интериорна боя в няколко пласта.

Не по-различен е и метода с прилагане на дантела, върху скъсана тапицерия на диван. С фирма за почистване на мазета и тавани: http://evro5.com/tavani-mazeta-sofia, може да откриете много стари неща в дома си, от които да вземете идеи.

Идея с парче дантела, закърпено на място където дамаската на мека мебел е прогорена, трайно изцапана или скъсана е не по-малко интересна.

Декорираните мебели в подобен стил са идеални и за стая малко момиче или бляскава всекидневна.

За декорация на мебели в съответствие с тази техника, използва стария тюл и е въпрос на лични предпочитания. С нея може да украсите само някои части или отделни проблемни зони.

Подгответе дантелата, нарежете на парчета с желана големина и форма. Зашийте към старата дамаска или залепете с подходящо лепило и изчакайте няколко аса да изсъхне.

Това са само някои идеи с подръчни материали и техники. Ако решите да обновите своя стара мебел, не бързайте да търсите кофата за боклук – достатъчно е да разгледате по таван, мазе или в килера за някои евтини средства и инструменти и промяната на интериора на апартамента ви е “в кърпа вързана“.

Вижте и как да си докарате вода до място без централно ВиК: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.