Демонтаж на паркет и каси с изнасяне на мебели

Демонтаж и монтаж на паркет

Когато имате нужда от подмяна на паркета и трябва да започнете с демонтажните работи се обърнете към фирма за цялостни услуги Кърти Чисти Извозва която може да предложи и демонтаж на паркет с извозване на стари мебели, транспортиране или само изнасяне на мебели и паркет.

Преди да се монтира паркет, дюшеме или друга дървена настилка, трябва да се извършат редица подготвителни работи. Например, ако искаме да смени стария паркет с нов, първо ще трябва да демонтираме стария, след което да подготвим повърхността за новия, като направим нова заливка и поставим подравнителни плоскости, които ще подравнят допълнително пода, в случаи, че заливката е пропуснала някое място. Едва ли ще успеете да се справите сами с тази задача, нашия съвет, е да се обърнете към специализирана фирма в областта, която ще се справи с тази задача за нула време. В днешната статия ще Ви представим нагледно, как се премахва стария паркет и какво е нужно, за да се монтира новия.

С демонтирането на паркета ще можете да се справите сами, в случаи, че не смятате да го използвате отново, но ако стария паркет Ви трябва и не искате да го изхвърляте ще трябва да обърнете по-голямо внимание на тази задача. Когато демонтирате паркет, който ще използвате отново трябва да работите много внимателно и предпазливо, за да не го повредите по някакъв начин. Демонтирайте паркет от крайния десен ъгъл на стаята и номерирайте всяка дъсчица, в реда на нейното сваляне, като по този начин значително ще си улесните задача, когато решите да го монтирате отново. Ако не смятате да използвате паркета, то демонтирането ще премине изключително лесно и бързо. Може да използвате щанга или друг инструмент, с който да изваждате дъските. След като сте готови с демонтирането на паркета, трябва да извършите някои подготвителни ремонти, преди да преминете към монтирането на новия. В повечето случаи, е необходима нова циментова заливка, тъй като след къртенето на стария паркет, е възможно образуването на пукнатини и дупчици в пода. Трябва да преминат поне 72 часа, за да изсъхне и втвърди напълно заливката. След което може да поставите подравнителни плоскости, с които допълнително ще подравните пода.

За да получите максимално добър ефект и качество, най-добре се възползвайте от услугите на специалист, който да монтира паркета в помещението.