Фън Шуй в областта на цветарството

Фън Шуй е отделна наука, която има за цел да създаде благоприятна човешка среда. Според Фън Шуй се смята, че подходящо организираната среда може да повлияе не само на качеството на живота ни, но и директно върху съдбата на човек.

В тази наука всяко растение, което е в къщата, трябва да има своето място, само за да бъде полезно. За растенията е добре да се грижим във времето, да почистваме изсушените листа, да избърсвате праха, разбира се и да не забравяме да поливаме с вода.

В допълнение към правилното опазване на растенията трябва да се смесват добре, кактуси и растения с остри листа се поставят възможно най-далеч от мястото за почивка и работа (не по-малко от 1 м).

Трънливите растения е строго забранено да се оставят в стая на детето. В стаята на деца не бива да се поставят Дифенбахия с лат. Наименование Dieffenbachia, Зокум, млечок, беладона (доказа, че са отровни растения), Монстера с латинското Monstera, юка (се считат енергийни вампири).

Идеалното решение за стаята на децата е цитрусово дърво. Те могат да подобрят здравето на детето, освен това са отличен пречиствател на въздуха. Също така циклами, виолетки и бегонии. Те помагат да се съсредоточи вниманието и да се ангажира с научни дейности.

В спалнята трябва да се ограничите до цветя, подходящи за мястото на съня, защото когато цъфтят може да се стигне до главоболие.

Добро растение за спалня е фикус. Смята се, че той може да помогне на бездетна двойка да зачене дете. Според Фън Шуй, Калиите помагат за създаването на хармонични взаимоотношения между съпрузите, а бегонията ще увеличи сексуалното желание. Драцената и бамбукът имат благоприятно въздействие върху увеличаването на финансите.

Фън Шуй е стара наука, която учи не само за избора и подредбата на стайни растения у дома, но също така как да бъде домът ни красив. Когато цветята са подбрани според нуждите на дома те са не са красиви, но и природни пречистватели на въздуха. Освен това съществуват лечебни свойства на някои растения, които могат да излекуват някои заболявания.