Готова ли е вашата електронна търговия с опаковки

От веригата за доставки до точките на продажба, електронната търговия препроектира начина, по който взаимодействаме с потребителските стоки. Ето, защо подготовката на опаковката на вашия продукт за електронна търговия никога не е била толкова важна.

Доставка уреди внос от чужбина с електронна търговия

Благодарение на днешната „незабавна“ култура, скоростта и удобството са все по-важни за изграждането лоялност към марката. И така, тази нужда от незабавно удовлетворение продължава да е в противоречие с повишената загриженост на потребителите относно въздействието, върху околната среда от нашата култура на удобство. Електронната търговия създава възможности и предизвикателство в еднаква степен.

В маркетинга съществува концепцията за Момента на истината (MOT). Това е моментът, в който клиентът за първи път взаимодейства с продукт – обикновено на рафта на магазина и информира впечатление от този продукт. Това, което създаде електронната търговия е Нулевият момент на истината (ZMOT), както е измислен от Google. Това е, когато човек разпознава нужда и отива онлайн, за да събере информация за потенциалната покупка. Първото взаимодействие с продукта вероятно няма да включва задържането му.

Предвид факта, че електронната търговия продължава да се развива, какви предизвикателства носи тази верига за доставки?

Предизвикателна верига за доставки на не потърсени от купувачите стоки, останали като нови

Новите точки на продажба не са единствената промяна, която се случва благодарение на електронната търговия. В допълнение към това е натиска от страна на потребителите. Тук, компаниите също трябва да се ориентират към допълнителни логистични последици. Електронната търговия трансформира веригата за доставки на опаковани потребителски стоки (CPG), която първоначално е била проектирана за традиционния модел.

Готови за електронна търговия

Преди време основната грижа на марките била в създаването на привлекателни опаковки, които да пътуват безопасно от склад до търговец на дребно, за да бъдат закупени и донесени в дома от потребителя. Веригата за доставки била по-проста, по-къса и по-управляема.

Сега, непосредствеността за „добавяне в кошницата“ и доставката в същия ден, води до верига за разпространение на електронна търговия с безброй точки, в които се обработват продуктите. Продуктите често се доставят поотделно на потребителите (а не в насипно състояние до търговците на дребно). Всичко това може да не е в изправено положение по време на пътуване. С така това идват много повече възможности. Такива са за повреда или повреда на продукта. Казано по-просто, традиционната верига за доставки, която вече не покрива всички възможности.

Верига за доставки за електронна търговия

И, в това се крие предизвикателството: как търговците на дребно и компаниите за потребителски стоки транспортират продукти бързо, безопасно и възможно най-устойчиво? Все по-внимателното разглеждане на чистото „количество“ опаковки, което продължава да попада в заглавията; марките са под непрекъснат натиск да оптимизират първичната си опаковка. Тоест, разработват се опаковки, които с минимални материали осигуряват защита и „уау фактор“, който гарантира този потребителски момент на истина.

Опаковката като лаборатория за електронна търговия

С опаковките, готови за електронна търговия се очаква тези продукти да получат повече положителни отзиви и по-малко оплаквания от потребителите, относно техните доставки.

Проектирането с мисъл за електронната търговия трябва да увеличи продажбите, да подобри репутацията на марката и да създаде щастливи клиенти, които получават поръчки бързо, безопасно и лесно. И всичко това не трябва да е за сметка на дизайна. Всъщност точно обратното – възможностите на иновативните опаковки са почти безкрайни при проектиране за електронна търговия.

И така, готови ли са вашите опаковки за електронна търговия?

За да научите повече за начините, по които Hali.bg може да ви помогне е като се свържете с един от нашите експерти.