Как да създадете икебана със собствените си ръце?

Комфортът в къщата е една от основните цели на жената. Желанието да създадете необичаен, оригинален, но в същото време изискан интериор в дома понякога е скъпo.

Вярно е, че работата на известни дизайнери изглежда така, че просто не може да свалите очите си. Разбира се, уменията, знанията и уменията на професионалист никога не могат да се сравняват с това, което можем да направим сами. Но да донесете свой собствен принос, създаден от човека в изкуството, също не е малък успех.

Освен това такива незначителни декоративни елементи като икебана понякога играят не по-малко важна роля в интериора от цвета на стените или играта на светлината.

Самата композиция може да бъде точно това, което вижда нейният създател. Но има три условия, които трябва да се спазват при създаването на икебана. Тези правила са запазвани от древни времена.

  1. Говорете с растения и камъни, които ще станат част от вашето творение. Просто мислено ги помолете да попият цялата красота на света и да я затворят в тази прекрасна композиция.
  2. Погледнете на ikebana като на музика. Представете си, че това е една невероятно красива и ярка мелодия на самата душа на природата.
  3. Придайте на композицията си специално значение и цел. Помислете в момента на създаването му за символиката на икебана.

Такъв подход към процеса на създаване на икебана ще се превърне в своеобразно въплъщение на уважението към дългите традиции. Японците вярват, че ако следвате тези правила, тогава със сигурност ще бъде надарен с божествена красота.

Ikebana стил

За дълъг период от време историята на икебана се предава от поколение на поколение, прониква в други страни и култури и, разбира се, получава нови видения на стари традиции. През периода на своето съществуване започва да се разделя на няколко вида, в зависимост от външния вид и процеса на създаване. Някои съвременни стилове на икебана се наричат:

– рик;

– морибана;

– juika;

– nageire.

Винаги можете да подарите своето творение или да го оставите като декорация на вашия дом. Основното е икебана да се прави с душа.

Научете и как да разширите пространството, чрез изхвърляне на чистачи.com.