Каква опаковъчна хартия да изберете за опаковане на подаръци

Опаковъчната хартия е била създадена през 19 век, в резултат нуждата от развитието на търговията на дребно. Преди това продуктите са закупени в насипно състояние са транспортирани в кошници, кутии и др. С развитието на дребномащабната търговия производителите се сблъскват с въпроса – колко красив и евтин може да е един продукт опакован в хартия?

Хартията е идеалният вариант за отпечатване на всичко в офиси, за писане и опаковане.

В момента продуктите вече не са опаковани в хартия, но тази традиция е запазена в дизайна на подаръци.

Има голямо разнообразие от материали за декориране на подаръци. Ще ви помогнем да подчертаете основните опции за опаковане с хартия, с които може красиво да украсите всеки подарък.

Лъскава хартия

Тя е изработена от смърч или борова дървесина. Дървото се подлага на термично и химическо третиране. След това хартиената лента влиза в печатницата, където е отрязана и боядисана. Благодарение на чистотата на листа, може да създадете много интересни варианти на обвивката. Представена е в различни цветови схеми и най-често е предназначена за опаковане на кутии с квадратна и правоъгълна форма.

Крафт хартия

Преведено от немския „крафт“ значи власт. Името вече говори за качеството на хартията. Характеризира се с износоустойчивост и плътност. Тя е изработена от целулоза с дълги влакна, подложена на химическо третиране. Дървесината се вари в сулфатна киселина. Този процес се нарича Крафт, откъдето идва и името на хартията.

Той се чувства груб, но изглежда страхотно върху подаръци в стила „Прованс“ и „ретро“. За да създадете по-голям ефект, използвайте допълнителен декор. Основното нещо – не прекалявайте.

Polysilk

Това е лъскав и монотонен филм. Като основа се използва полимерен филм, който се метализира във филма върху вакуум. Благодарение на отразяващата свойства на алуминий, нанесената боя е много ярка и блестяща. Изработва се без шаблон и се използва за подаръци с остри ъгли и меки играчки. В средата на хартията се поставя подарък, а ръбовете се повдигат и завързват. Всичко това може да бъде допълнено с красив лък или декоративен шнур.

Еко лиукс

Този тип хартия се прави ръчно. Тя се характеризира с подчертана текстура и компресирана текстура. Печелившата версия на продукта е от сребърни и златни цветове. Тази хартия е идеална за подаръци с неправилна форма. За по-светъл ефект използвайте сатенена панделка или други декоративни елементи.

Чудесни екологични варианти за офис хартия може да откриете сред многообразието на Fabriano Копирна хартия.

Вълна хартия

Първоначално този документ е използван за подплата на шапки в Обединеното кралство.

Предимствата на използването на гофриран материал:

екологичен продукт;

направени от рециклирани материали;

леко тегло;

ниска цена за продукта;

поради плътността не се уврежда по време на транспортирането.

Гофрираният материал издава два размера – с малка щампа и голяма. За да създадете пакети, най-удобният вариант е голямото гофриране.

Хартия от тъкан

Това е тънка папирус хартия, която е създадена от целулоза. Дървесината е предимно иглолистна. Тази хартия запълва празното място в кутията и създава допълнителна сила на звука. Материалът е много лек и лесен за опаковане. С него всеки подарък създава визия с елегантност и яркост.

Черница

Мулбъри е вид дизайнерска хартия, произведена в Тайланд. Докосващите и визуалните качества са много важни за този вид материал. Дизайнерите понякога правят специални флористични вложки в изобилие. С помощта на черница ще обновите всеки подарък.

Цветна опаковъчна хартия

Друго приложение е използването на опаковъчна хартия. Изглежда много стилна и красива.

Широка гама от опаковъчна хартия и любими материали може да откриете в office1.bg.

Вдъхновения и удоволствия от творчеството ще намерите само с качествени материали, както в работата, така и у дома.