Какво да направите, преди пристигне на екип по извозване

Какво трябва да направите, преди да се преместите. Ако сте избрали услуга за извозване на мебели вашият дом, може много да се промени. Освен всичко старо и излишно може да получите повече пространства и да имате по-подреден и чист дом.

Очаквате ли да направите нещо, преди екип да се появи на предвидения ден и час? Може да организирате някои неща, като сами, старателно и професионално опаковате по начин, особено личните вещи.

Важно е да запомните, че процесът на преместване от един дом в друг е препълнен със задачи от всякакъв род, това е задачата за опаковане, която има най-голямо значение, тъй като без съмнение е най-трудната и трудоемка задача Ще трябва да се погрижите, за да постигнете доста успешен ход на къщата.

Така че ако използвате професионални опаковки е правилното решение в името на вашите привилегировани притежания и също така и за ваше собствено желание, тогава подготовката за професионалните екипи по извозване на мебели по правилния начин трябва да бъде приоритет номер едно.

Ето първите неща, които трябва да направите, преди нещата да бъдат опаковани.

  1. Изчистване на дома от безполезни предмети.

Няма смисъл да плащате за това, че продуктите са опаковани професионално и транспортирани безопасно във вашия нов дом, в случай, че там няма да ги използвате. Тъй като общото тегло на вашата пратка ще определи до голяма степен цената, която ще трябва да платите в крайна сметка, трябва да се отървете от всички неща, които никога няма да ви трябват, преди професионалните пакетачи да почукат на вашата врата. Мнозинството експерти се съгласяват, с факта, че ако човек не е използвал артикул повече от една година, тогава такъв не трябва да намира място в новия дом.

Не губете пари и време, ако можете да помогнете – преминете през нещата си и отхвърлете тези от тях, които не бива да се притесняват да се преместват в новото място. Решете на място, какво ще направите с всеки елемент – продадете онези, които все още имат пазарна стойност, раздайте някои от тях на членове на семейството и близки приятели, дарете все още полезни неща на различни благотворителни организации или изхвърлете за рециклиране безполезните неща.

  1. Изхвърлете всичко, което е счупено

Друг начин да се подготвите за професионални опаковки е да се разделите с всички предмети, които вече са повредени. Това може да са сувенири, стари ел. уреди, стара мебел, които не подлежат на никакви ремонти.

Има три основни категории домакински предмети, които екип от професионални хамали най-безопасно и добре може да извози:

Опасни продукти като корозивни, експлозивни и запалими материали, включително химикали, масла, почистващи течности, бои и др.

Нещата, които сами трябва да транспортирате са:

Нетрайни продукти като замразени, охладени или пресни храни. Не забравяйте да използвате храната си преди пристигането на вашия екип за опаковане.

Растения – поради изключителната чупливост, транспортирането на листните приятели е ваша отговорност.

  1. Инвентаризирайте всичките си вещи

След като сте направили разбор на всички личните вещи, ще се преместите в новата къща или апартамент и ще е време да създадете подробен контролен списък, който ще детайлизира всичко, което е готово за опаковане от професионалистите.

Домакинският инвентар ще се окаже чудесна идея по две основни причини:

1) Ще разполагате с подробен списък на всички елементи от и ще проверявате доставените продукти срещу него в търсене на липсващи или повредени неща;

2) Ще може да разберете дали има повредени или липсващи неща, веднага след пристигане на новото място.

Можете да създадете списък за начална инвентаризация, като използвате традиционния метод за писане на хартия или се възползвайте от модерната технология, за да завършите описа на целия дом в броени минути.