Метални покриви и конструкции

Когато решите да ремонтирате покрива си поръчайте фирма „кърти чисти извозва“ за да се заеме с демонтажните работи от старият покрив. А когато имате нужда от почистване на таванско помещение или изхвърляне на стари мебели, почистване и изхвърляне на стари вещи или просто искате да освободите таванското помещение и да поръчате извозване на строителни отпадъци или изхвърляне на мека мебел пак си поръчайте специализирана фирма за даденият вид дейност.

Металните покриви представляват профилирани листове, които имат шарка наподобяваща керемиди. Те добиват все по-голяма популярност през последните няколко години. Това е така, защото този тип покриви имат вечен животи в не малко случай металните покриви надживяват къщата, ако бъдат поставени правилно разбира се. Веднага ще Ви дам и един пример за това. Гаранцията на металните покриви направени от цинкова стомана е не повече от 50 години, но бъдете сигурни, че ако бъде поставен и поддържан покрива правилно, то той ще продължи да върши същата работа и след изтичането на гаранционния срок.

Най-голямото предимство на металните покриви е, че са произведени от възможно най-издръжливите материали, които не се променят с времето, както например керемидите. Металните покриви са устойчиви на силните слънчеви лъчи, които оказват разрушителен ефект върху всички останали видове покриви. Тяхната издръжливост се дължи на факта, че са направени от висококачествена ламарина, която е изработена по специфична технология осигуряваща и многократна защита срещу лошите атмосферни условия. Единственият недостатък при металните покриви е захабяването на боята, което обаче се случва в доста бавни темпове и при всички случаи може да бъде овладяно навреме. Друг голям плюс на металните покриви е, че са направени от изключително лек материал, което ги прави подходящи за монтаж върху всякакви конструкции, тъй като за поставянето на метални покриви не са нужни специални постройки, които да поемат тежестта му. Като недостатък можем да отчетем, че не задържат топлина и бързо се охлаждат, след като слънцето се скрие.

Металните покриви не задържат вода, което пък автоматично ги превръща в отлично решение против задържането на лед и образуването на висулки през зимата. Ледените висулки могат да се окажат сериозен проблем за покриви, независимо колко добре е изолиран или вентилиран. Освен това ледените висулки могат да бъдат изключително опасни за здравето на хората. Дори по някакъв начин да се образуват висулки, конструкцията и дизайна на металния покрив няма да позволят на водата да влезе под него и да образува теч в помещението.