Модерен дом 2017

Вече сте горд собственик на ваше жилище и искате да го направите удобно, уютно и модерно! Ще ви запознаем с новостите във вътрешния интериорен дизайн или как точно да обзаведете дома си според последните актуални тенденции.

За домовете на 2017 година е характерен погледът към природата. Това са естествени цветове и материали, които съществуват в заобикалящия ни свят и излъчват спокойствие, топлина и светлина. Едновременно с това домовете са практични и функционални.

Мебелите в модерните домове са типични за малките градски жилища – компактни и минималистични, позволяващи лесни размествания. За съдействие в преместване на мебели и изхвърляне, наемете фирма HAMALSKI.COM.

Завръщат се модулните системи, които съчетават маса и бюро, диван и спалня и позволяват бързото създаване на работен кът насред кухнята или трапезарията.

Запазва се тенденцията за вграждане на мебелите и освобождаване на пространство. Освен печките, вградени са вече и миялните машини, хладилниците, фризерите. Гардеробите са скрити, а понякога дори особени в самостоятелни стаи. При необходимост от почистване, насреща са: OBSHTINI.COM.

Материалите в модерния дом са подчинени на две крайности. Актуално е съчетанието на метал и стъкло, което вдъхва стабилност и сигурност, внушава сила. Акцентът обаче отново остава в естествените материали. Дървото има задължително присъствие в мебелировката. Мраморът и естественият камък са класика. По-интересното е, че във все повече домове място намират необработени, естествени елементи. Маса, която всъщност е основата на дърво или камък, като декорация на антрето са все по-актуални.

Коркът влиза жилището, като облицовка на стените. Той осигурява не само модерна визия, но служи и като отличен топло и шумоизолатор. На него лесно се закрепят снимки и картини, без да нарушават целостта и красивия му вид.

Като продължение на съвременния поглед върху природата, в дома се настанява и мраморът. Той се намира в банята и смело бива съчетаван с керамика или дърво. За превоз на всякакви строителни материали и извозване на отпадъци след ремонт – ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM.

Теракотените плочки са високи и правоъгълни в земни цветове – кафяво, жълто, червено.

Като цяло цветовете в модерния дом са вдъхновени от заобикалящата ни естествена среда. Винаги актуалното бежово е в смели комбинации с нюансите на глина, дърво, корк, камък. По-смелите експериментират и с морско синьо, тревисто зелено и слънчево жълто и оранжево.

Текстилът също е естествен – лен, памук, вълна, кожа.

Модерният дом е в синхрон с цялостният поглед на обществото към природата.