Опасностите при покупката на имот

Възможните опасности при покупката на имот

В тази статия ще разгледаме някои от опасностите, които крие покупката на имот. Нашата е цел вие да научите къде са капаните при закупуването на жилище и да ги избегнете. Една от често срещаните клопки е да си вземете имот в некачествено построена сграда. Поинтересувайте се от фирмата, която е построила сградата и намерете специалист, който да ви каже дали е построена качествено или не.

Ако искате да купите стар апартамент може да си поръчате фирми за кърти, чисти и извозва с професионална техника да изкъртят старите замазки и мазилки. Когато жилището е пълни с вехтории наемете фирмата да започне цялостно извозване на боклуци в това число изхвърляне на стари мебели, демонтаж на мебели, изхвърляне на стари вещи и покъщнина.

Друга опасност при закупуването на имот е т. нар. досие на имота. Ако не проверите всичко, може да се окаже, че купувате ипотекиран имот, а делата със собственика след това могат да се протакат с години. Ако не сте опитни в купуването на такъв вид имот, по-добре не се захващайте, вземете си чист – без дългове и ипотеки.

Дали съседите крадат ток и вода? Проверете електромера и водомера на жилището. Намерете специалист, който да ви каже, дали системите с електромерите и водомерите са направени добре.

Локацията е още едно нещо, за което трябва да внимавате. Проверете много добре района, проучете добре дали има удобен транспорт за вас и място за паркиране.

Парното – това е един от основните проблеми на повечето жилища. Много малко хора се отопляват вече на парно, но ако в апартамента ви има радиатор, можете да сте сигурни, че ще плащате месечна такса за минаващите през апартамента ви тръби, независимо дали сте ги искали или не.