Опасностите при покупката на имот

Възможните опасности при покупката на имот

В тази статия ще разгледаме някои от опасностите, които крие покупката на имот. Нашата е цел вие да научите къде са капаните при закупуването на жилище и да ги избегнете. Една от често срещаните клопки е да си вземете имот в некачествено построена сграда. Поинтересувайте се от фирмата, която е построила сградата и намерете специалист, който да ви каже дали е построена качествено или не.

Ако искате да купите стар апартамент може да си поръчате фирми за кърти, чисти и извозва с професионална техника да изкъртят старите замазки и мазилки. Когато жилището е пълни с вехтории наемете фирмата да започне цялостно извозване на боклуци в това число изхвърляне на стари мебели, демонтаж на мебели, изхвърляне на стари вещи и покъщнина.

Друга опасност при закупуването на имот е т. нар. досие на имота. Ако не проверите всичко, може да се окаже, че купувате ипотекиран имот, а делата със собственика след това могат да се протакат с години. Ако не сте опитни в купуването на такъв вид имот, по-добре не се захващайте, вземете си чист – без дългове и ипотеки.

Дали съседите крадат ток и вода? Проверете електромера и водомера на жилището. Намерете специалист, който да ви каже, дали системите с електромерите и водомерите са направени добре.

Локацията е още едно нещо, за което трябва да внимавате. Проверете много добре района, проучете добре дали има удобен транспорт за вас и място за паркиране.

Парното – това е един от основните проблеми на повечето жилища. Много малко хора се отопляват вече на парно, но ако в апартамента ви има радиатор, можете да сте сигурни, че ще плащате месечна такса за минаващите през апартамента ви тръби, независимо дали сте ги искали или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.