Опасностите в кухнята, които не подозираме

Готвенето е умение, но крие много опасности, които дебнат именно там, в кухнята.

Нека да започнем с всички видове ножове и остри предмети, а преди това научете за почистване на стари апартаменти.

Един добре заточен месарски нож е най-често използваното нещо, което може да ви нарани пръста. Оказва се обаче, че тъпото острие е значително по-опасно, отколкото острото, защото имате по-малко прецизност и се нуждаем от повече сила. С тъп нож, може да бъде лесно да се правят грешки с болезнени резултати. Ето, защо е важно да не забравяте да държите всички остри ножове на място с най-труден достъп и да сте изключително внимателни при използването им с храна.

Опасностите около къщата

Според Foundation International безопасността на електрически уреди не е даденост. Повече от 30,000 нефатални шокови катастрофи се случват всяка година, а около 60 души умират от токов удар. Ако вашият списък задачи включва електрически проект, може да поискате да се обадите на лицензиран електротехник. Научете за фирма по изхвърляне на стари електроуреди от дома.

А знаете ли, че повече от 200,000 души пострадат в своята баня всяка година? Оказва се, че всеки 8 от 10 наранявания са падания, така че отделете време при влизането и излизането под душа всяка сутрин. В допълнение по статистки в дома са убити повече от 25,000 души през 2009 г., сочат данните на Националния съвет за безопасност.

Да посрещнем рисковете

Тази статия може да бъде смущаваща, но разбира се, че не трябва да се страхуват от всичко, което правите! Това е важно, за да се признае необходимостта от чужда помощ и услуги, когато работата е рискована или просто не сте професионалист. И щом стана дума за услуги, вижте за хамалски услуги по изнасяне на тежки товари.