Петната от боя по дрехите – съвети на Чистота България

Отделна тема е как да премахнете боята от дрехите, ако става въпрос за дрехи, изработени от вълна, кожа, синтетика, кашмир. Такива материали няма да издържат на мощни разтворители.

Ето защо, опитайте по различен начин: вземете памучен тампон, потопен в растително масло, и бавно отстранете петното с кръгово движение. След това измийте предмета в нормален режим и го изсушете на балкона или на улицата, така че да изчезнат всички ненужни миризми.

Алкиден емайл

Смята се, че белият спирт работи най-добре с този тип боя. От грешната страна на тъканта нанесете малко памучен тампон с този памучен тампон и внимателно обработете. Ако тъканта е лека, не забравяйте да сложите хартиени кърпи или нещо друго по време на обработката , за да не повредите дрехите. След това измийте вещта в колата или ръчно със сапун за пране.

Маслена боя

Ако петното е все още прясно, първо опитайте изпитания метод със студена вода и сапун. Само сега трябва да излеете достатъчно количество течен сапун, върху тъканта, да изчакате, докато се абсорбира, и след това опитайте да го избършете с чиста кърпа. Ако не сте успели и до този момент петното ви е изяло само повече в тъканта, вземете остър нож и опитайте да премахнете горния слой на петното. Намокрете гъбата в терпентин и обработете тъканта – самата боя ще бъде премахната веднага, но петното ??ще остане. Има два начина да го премахнете:

вземете два листа бяла хартия, прикрепете към петното от двете страни и изгладете с ютия;

Разтворете чаена лъжичка от всеки препарат в чаша вода и старателно избършете петното със сместа. След това изплакнете в топла вода.

Има няколко други инструменти, които могат да помогнат да се отървете от петна от маслена боя: това е керосин, рафиниран бензин (купуват се в магазините, а не на бензиностанции); алкохол, ацетон, амоняк (само за обикновени тъкани).

Има и други начини да премахнете боята от дрехите, без да прибягвате до химическо чистене. Ние ви разказахме за най-тестваните и популярни от тях. Основното е, че когато обработвате петното, не увреждате тъканта, за да не разваляте още повече любимите си дрехи. Не пестете от памучни тампони и се опитайте да разрешите този проблем възможно най-скоро, преди боята да изсъхне.

Тук може да видите за Цена за почистване на апартамент и извозване.