Почистване на апартамент с отпадъци – ефективно и лесно

Нито едно почистване не е пълно без прахосмукачка и изчистване до най-фините детайли. И, все пак, преди да стигнете до употребата на строителната прахосмукачка ефективно, която се справя с незабележими частици отломки, добре е да направите грубото изнасяне на всичко излишно. Такова включва от почистване на апартамент с отпадъци, събиране на отломки и строителни материали до почистване с изнасяне на всички чували.

Почистването на пода е основен приоритет

Какво ще бъде почистването на пода зависи от вида на настилката. За измиване на линолеум, ламинат използвайте мек моп. За почистване на строителния прах подовете се навлажняват с вода, след което получените бучки се измитат с четка. След това се разходете по сухия под с прахосмукачка.

При липса на прахосмукачка за избърсване на повърхности се приготвя воден разтвор с добавяне на оцет или сол. За целта се навлажнява микрофибърна кърпа с разтвора и се избърсва мръсотията. Този разтвор е подходящ за пране на мрамор, стъкло и керамика, само микрофибърната кърпа се заменя с вафлена кърпа.

Остатъците от цимент се отстраняват лесно с вода и твърда гъба. Ако няма много време, използвайте услугите на depo.bg.

За почистване на метални повърхности са подходящи почистващият препарат за метал и биоразградим препарат с естествени абразиви.

За да се отървете се от варовика ще помогнат съвременните домакински химикали и други продукти, съдържащи кислород.

Остатъците от изсъхналата монтажна пяна се отстраняват лесно с метална търкалка, скрепер или фина шкурка.

Следи от лепило се отстраняват с бял спирт, той ефективно се справя с подобна задача.

Може да отстраните циментовите пръски от пода или стените с твърда гъба. Навлажнете ги с вода и започнете да почиствате петната.

Петната от ръжда се отстраняват с разтвор на меден сулфат

Отпечатъците от боя на пода все още не са болка за умиране. Тях може да премахнете с денатуриран алкохол, за да ви помогне. Напоите памучен тампон и така работете върху петното.

Важно! Почистването на стени и подове изисква специален подход, така че преди да използвате разтворител, не забравяйте да го тествате върху всяка незабележима зона.

Почистване на мебели и предмети от интериора след ремонт

За да спестите мебели по време на ремонтни работи, те се покриват с пластмасова обвивка. Тогава не може да се притеснявате, че външният вид на продукта ще бъде развален от строителен прах или пръски боя. Ако по някаква причина не е възможно да се предпазят меките мебели от замърсяване, тогава импровизираните средства ще дойдат на помощ.

Изглежда, че обикновеното мляко премахва петна по тапицерия и килими за секунди. Млякото съдържа казеин, който буквално „избутва” мръсотията нагоре. Парче памук се потапя в млякото и се оставя върху петното за 1 минута. След това мястото на замърсяване се избърсва с гъба. Млякото не е токсично и следователно такова почистване е възможно дори там, където живеят страдащи от алергии и малки деца.

Трапезният оцет и лимонената киселина са незаменим лек за мазни петна.

Важно! Не забравяйте да тествате алкалния почистващ препарат върху парче плат или незабележима мебел.

Повече за методите за почистване, погледнете тук: https://www.depo.bg/ceni.