Помощ при отравяне

Хранителното отравяне заедно с алкохолната интоксикация са най-честите заболявания, които се появяват по време на празниците. Те са придружени от такива неприятни симптоми като гадене, коремна болка, храносмилателно разстройство.

Разбира се, хранителните отравяния, трябва да се избягват по всякакъв начин. Ако обаче се случи такава неприятност, тези прости правила ще ви помогнат да се справите със симптомите на заболяването.

Отравяне

На първо място, трябва да премахнете токсините от организма по всеки познат на вас начин.

Слаб разтвор на калиев перманганат във вода ще ви помогне да почистите стомаха си. Няколко капки ще са достатъчни. Ако няма калиев перманганат, използвайте обикновена вода.

Трябва да отделите много вода, за да почистите стомаха си. В края на неприятна процедура, трябва да отделяте почти бистра вода.

Признаци на отравяне

Сред лекарствата, ентеросгел може да ви помогне. Той се абсорбира в кръвта, абсорбира вредните вещества и ги отстранява по естествен начин. Вземете лекарството, като прочетете инструкциите.

След предишни процедури изпийте възможно най-много чиста вода. Соковете, кефирът и други напитки са противопоказани. Те дразнят лигавицата на стомашно-чревния тракт.

Анти-отравяне

За да нормализирате работата на червата, вземете лоперамид или имодиум. Ако температурата ви се повиши над 38 градуса поради интоксикация, пийте парацетамол или панадол.

Най-голямата грешка при този проблем е да търпите болката. Ако след 24 часа симптомите на отравяне не отшумят, просто трябва да видите лекар.

Бъдете здрави и умерени във всичките си начинания, а когато ви е нужна помощ за извозване на отпадъци Пловдив и района, винаги може да се доверите на специалисти!