Разгледайте промоциите в emag за днес и спестете пари

Ежедневните разходи се състоят от различни позиции. Има задължителни разходи, които не можем да променяме, но има и покупки, които са оставени на наша преценка. Пазаруването на най-добра цена е умение, което всеки може да научи. Ето няколко навика, които правят процеса на пазаруване планиран и добре обмислен.

Списък за пазаруване

Списъкът е един от най-лесните начини да планирате пазаруването си. Това ще ви помогне да се придържате към плана си, намалявайки шанса за свръхкупуване и спестявайки време, прекарано в разглеждане на магазина. Когато създавате списък за пазаруване, може също да разгледате промоциите за деняи на база тях да съставите списък с покупките. Планирайки бюджет и ориентировъчен списък може веднага да включите всички необходими неща и след това да не се притеснявате, какво да сготвите, през седмицата.

Може да направите списък за пазаруване не само за храна, но и за дрехи и домакински вещи. Със започване на училище наближават коледни партита, пътувания и т.н. Постепенно трябва да се оборудвате с необходимите неща.

Например, точно сега можете да изберете страница в дневника си и да започнете да съставяте списък с коледни подаръци, записвайки идеи на кого и какво да подарите. Сами ще се уверите, колко хубаво ще е в края на годината, защото повечето подаръци вече ще са готови.

Разгледайте офертите и промоциите на магазина

Разгледайте любимите си магазини в социалните медии, за да научите за текущите продуктови предложения и специални промоции, като промоциите в emag за днес. Когато спестявате от едни стоки и продукти ще имате по-голям шанс да се поглезите с нещо по-голямо. Така например може би вашето любимо растително мляко, шоколад, замразена храна или бебешки продукти се продават на страхотна цена, което ще ви позволи да се запасите на стойност. За резерв купувайте само онези продукти, които не се развалят и наистина купувате често. Има толкова много оферти с отстъпки и те често ни карат да харчим повече, отколкото наистина искаме.

Разберете разходите си и си определете лимит

Когато планирате покупките си, задайте седмичен или месечен бюджет и контролирайте разходите си. Записването на това, което харчим, често отваря очите ни за това, колко ненужни неща купуваме ежедневно. От друга страна, поставянето на лимит на разходите и спазването му дисциплинира и подтиква да се откажем от импулсивните покупки.

Използвайте карти за лоялност и натрупани точки

Много онлайн магазини имат програми за лоялност за редовни клиенти, при които клиентите трупат точки или получават отстъпка за всяка покупка. Не забравяйте да използвате натрупаните си точки и да получите по-добри цени при следващата си покупка.

Използвайте правото си за връщане

Това важи главно при облеклата. Ако сте купили дрехи или обувки, които не ви подхождат, забравете за мързела си и върнете стоките в магазина или ги изпратете обратно с куриер. Дори ако покупката не е за голяма стойност, не съхранявайте дрехи в гардероба, които няма да носите или планирате да носите „вкъщи“, „някой ден“, „когато отслабнете“ и т.н.

Ревизия на наличностите

Техниката за дома и бита е дългосрочна инвестиция, затова и изборът и покупката й трябва да бъдат направени прецизно. Има производители и вериги магазини, които правят отстъпки при връщане на стария електро уред и свалят от цената за закупуване на новия. Проверете за подобни възможности. В случай, че старата техника и ел. уреди са в прилично състояние, такива могат да бъдат продадени на един от рекламните портали, като по този начин ви дадат възможност да спечелите допълнителен доход или рециклирайте. Ревизията на съдържанието и техническата изправност на старите неща също ще ви е от полза да намерите отдавна забравени неща, както и да осъзнаете какво наистина ви липсва и дали действително се нуждаете от нов артикул!

Нека пазаруването стане по-изгодно и винаги да ви носи радост!