Ремонти, които си струват парите

Ремонти, които си струват парите в София и страната

Независимо дали планирате да остане в дома за завинаги или искате да освежите мястото, за да го пуснете на пазара, можете да направите някои ремонти, които няма да ви костват много средства.

Добре ремонтиран дом

Боядисване

Най-бързият начин да накарате една стая да изглежда нова отново е да нанесете прясна боя. Боядисването има най-висока възвращаемост на инвестициите, но изборът на цветовете и контраста оказват голямо влияние. В момента сивото е популярен цвят и се предлага в голямо разнообразие от нюанси, за да предложи различна атмосфера в помещението. Заложете на неутралния цвят. Купувачите на жилища често биват отблъсквани от обема на работата, която предстои за пребоядисване на  ярко червено стена и дори може да поиска от продавача да я пребоядиса за собствена сметка.

Плот

Добавянето на плот в кухнята може да промени обстановката и няма  да струва много. Можете да обновите кухня много лесно като я боядисате и сложите плот. Не е особено трудно да се монтира плот и не отнема много време да се направи, но като други ремонти в къщата, това не е проект за претупване, ако искате  да вдигнете цената на дома си.

Гранит

Гранитните плотове са любими на много купувачи. Констатирано е, че обяви, в които се споменава за гранит продаден, се продават 4,1% по- скъпо от очакваното. Добавянето на гранит не е задължително да има една и съща възвръщаемост на инвестициите във всеки дом.

Шкафове

Атрактивните шкафове са ключови за привлекателна кухня, но това не изисква непременно монтирането на чисто нови шкафове. Специално проучване установи, че обяви, в които се споменава за комбинирани шкафове често се продават 9,6% по- скъпо от очакваното. Ако имате класическите пет модулни шкафове и те са в доста добра форма, пребоядисването или боядисването е чудесна алтернатива.

Баня

Банята е друго ключово помещение за купувачите, така че привеждането в добър вид преди продажба е изключително важно. Подобно на кухнята, не е задължително да се направи основен ремонт. Добавянето на малко блясък и лукс или обновяване на външния й вид, е един лесен начин да освежите пространството. Това е евтино и лесно.

Смарт звънец

Когато става въпрос за добавяне на интелигентни функции, звънецът оборудван с камера, която ви позволява да видите и говорите с хората на вратата, е относително евтин и интересен вариант. Това ще бъде една бариера за сигурност за вас и основание за интерес от страна на купувачите.

Функционираща камина

Ако имате такава, в никакъв случай не я изоставяйте. 54% от анкетираните агенти на недвижими имоти казват, че газовата камина на дърва увеличава стойността на дома. Проучване сред 2,000 от собствениците на жилища и купувачи на жилища показва, че 58% предпочитат да имат камина на дърва в дома си. Наличието на камина в дома е положително качество за вашия дом.

Енергоспестяващ термостат

Един умен термостат, който може да се съобрази с навиците ви и да затопля или охлажда само докато сте вкъщи, служи като голям потенциал за намаляване на сметките ви за електроенергия. Това, което той позволява е охлаждане и отопление, когато сте в дома си, а не когато не го искате. Въпреки че може да не се увеличи значително стойността на дома ви с наличието на подобен термостат, сумата, която може да спестите от сметките за комунални услуги е доста сериозна.

Ако предприемете по-масивен ремонт, не пренебрегвайте услугите на фирмите за професионално изхвърляне на стари мебели и строителни отпадъци. Те имат опита и оборудването да се справят успешно със задачата. Извозването на отпадъците не е дейност, която може да се осъществи от всеки.