Топ идеи за подобряване на вашата мултимедия за кола

Дългото шофиране с колата ви може да се окаже страхотно и да ви осигури чудесно място, където да се насладите на музика, която обичате.

Това може да е реалност с правилно подбрана аудио система за кола.

И дори вече да имате такава, поради някои грешки, може да се случи така, че по време на процеса на инсталиране, това да попречи на аудиосистемата ви да достигне пълния си потенциал.

В тази статия ще ви дадем някои съвети и трикове, които трябва да имате предвид, преди да купите нова мултимедия за кола, плюс някои предложения как да подобрите качеството на звука в колата си.

Съвети и трикове

Ето някои съвети, които да имате предвид, преди да направите покупката на нов високоговорител:

Важно е, да проверите размерите на вече монтираните високоговорители. Така новата мултимедия ще може лесно да пасне на определеното място.

Важно е, да проверите качеството на високоговорителите, преди покупка. Уверете се, че високоговорителите имат платнени конуси, монтирани в тях, а не хартиен конус.

Изберете високоговорител с пакети за оборудване, които не само звучи добре, но и изглежда добре.

Анализирайте внимателно изискванията за мощност на новия високоговорител. Този фактор ще повлияе, както на качеството на звука, така и на окабеляването.

Предложения за подобряване на автомобилната аудио система:

Ето списък с предложения, които работят, както за сложни системи, така и за прости фабрични настройки.

Сменете високоговорителите от колата си:

Ако качеството на звука в колата ви не отговаря на вашите изисквания, тогава простата подмяна на високоговорителите на вашата аудио система на автомобила ще доведе до забележими резултати. Определено ще усетите голяма разлика в качеството на звука, като инсталирате стандартен комплект високоговорители.

Изберете музикални файлове с добро качество

Препоръчва се да направите промени в настройките по подразбиране на аудио системата, докато създавате вашите музикални файлове. Използвайте малка компресия, ако използвате източници като iPod, телефон с Android, MP3 плейър и др. Качеството на звука зависи от битрейта, така че колкото по-висок е, толкова по-добре ще звучи любимата ви музика. От друга страна, ако предавате по-точно музика, променете настройките в приложението, което използвате.

Заобикаляйте DAC конвертора на вашата аудио система

Работата на DAC (цифрово-аналогов преобразувател) е да преобразува цифровата информация 0 и 1 в аналогов сигнал. Аудио системата ви за кола работи като смартфон, така, че има вграден DAC. Такава може да върши добра работа, когато слушате музика от слушалки, но не е в състояние да осигури това ниво на качество, което може да постигнете от усъвършенстваните DAC в по-добри автомобилни аудио системи, налични в пазара.

Добавете усилвател към вашата мултимедия за кола

Без значение колко мощни са високоговорителите ви, но ще изпитате най-добрите резултати, когато добавите усилвател. Отделен усилвател ще даде повече качество и сила на вашата музика в сравнение с обикновената стерео уредба. Определено ще усетите разлика като ден и нощ, след като добавите усилвател. Ето, защо се препоръчва да добавите усилвател, защото той е ключът към изживяването на страхотен звук във вашия автомобил.

Поставете своя високоговорител в допълнителна кутия

Важно е, да поставите високоговорителите си в добре проектирана допълнителна кутия, вместо да я инсталирате в панелите на вратите. Уверете се, че имате точни измервания на субкутията, в противен случай качеството на звука става по-лошо и дава лоша производителност.

Задайте правилно усилването на усилвателя

Има погрешно схващане, че контролът на усилването може да контролира силата на звука на аудиосистемата. Реално той регулира входния сигнал, идващ в усилвателя. Ако усилването е твърде високо, тогава ще чуете изкривен звук. Препоръчително е да увеличите силата на звука на вашата система ? от максималния обем и след това да регулирате копчето за усилване на усилвателя. Това, докато чуете изкривяване. След като звукът стане без изкривяване, това означава, че копчето за усилване е правилно регулирано.

Използвайте качествени кабели за усилвател

Препоръчително е да използвате захранващи кабели с добро качество. Така токът може да премине гладко и да произвежда качествен звук. Висококачествените кабели осигуряват по-добър поток на сигнала от приемника към усилвателя, така че да чувате приятния и чист звук. Освен това качествените кабели ще отхвърлят и шумовите сигнали, които се произвеждат от електрическата система на автомобила.

Надяваме се, че намирате тази статия за полезна, за да получите цялата важна информация, свързана с иновативните идеи за подобряване на автомобилната аудио система за всички видове превозни средства може да посетите директно сайта: BGAUTO.EU.