Нещата и местата, които трябва да направите и посетени през живота

Почивка в Дубай може да даде много повече от това, за което мечтае съвременния човек. Това мнение се споделя и от авторите на сайта http://lzyi.com, които са съставили списък на туристическите атракции. Задължително условие е да посетите:

  1. Пирамидите на Слънцето и Луната, Теотиуакан

Пирамидата на Слънцето и Луната се намира на високо равнище и представлява загадъчна, тихата над град Теотиуакан, където 200 хиляди души са живели в тази ера. Градът бил построен през 1-ви. Представители на неизвестна култура, окупирали територии по-обширни от древния Рим. Но в 750 година, това е най-високият връх. Хората изведнъж напуснали града поради неизвестна причина. След петстотин години ацтеките се върнали тук и направили града център за поклонение на боговете. Пирамидата на Слънцето е висока 210 метра и е сред най-големите в света. За да се изгради били нужни стотици тонове камък, чакъл и тухли, без използването на метални инструменти и товарни животни.

  1. Руините на инките – Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу – трансцеденталн мистериозен град, построен от инките. Те се заселили в него за по-малко от век. Четиристотин години, градът бил скрит в джунглата. През 1911 г., Хирам Бингам довежда университетска експедиция в перуанските Анди. По пътя той се запознава с един фермер, който му показа тайните руините на града, ограбени и разрушени. В града е имало около 200 къщи, което означава, че са живели около хиляда жители. За разлика от светските сгради, религиозните сгради тук са много повече. Една от тях е Храмът на Слънцето, която функционира като обсерватория и до днес. Освен до Мачу Пикчу се намират няколко места целта, на която, според археолозите, обмисля движението на небесните тела и съставянето на календар. Градът е свързан с външния свят с помощта на добре познатия мост, които е ако бъде отстранен ще остави без достъп Мачу Пикчу. Не е изненадващо за града, че в продължение на векове никой не знаеше нищо.

  1. Златният павилион, Япония

Това е един от най-известните храмове на Япония, тъй като е изцяло покрит със злато. Златният павилион. Блестящото слънцето, прилича на бижута върху гърдите. През 1950 г. храмът е бил разрушен от пожар. Но в по-малко от пет години, Златния павилион, като феникс е прероден от пепелта. Павилионът е построена през 14 век по заповед на шогуна Ашикага Йошимитуш, когато решил да се оттегли от обществения живот и неприкосновеността на личния живот. След смъртта на шогуна, имотът е превърнат в храм, като завещание на собственика. Златният павилион е на три етажа, всеки от които представя архитектурен стил и показва определен аспект от сърцето на шогуна. Първи етаж – приемна, втората – будистка молитвена зала, последният – Дзен храм.

  1. Бимини: Път към Атлантида

Известният американски медиум Едгар Кейси (Едгар Кейси) прогнозира, че доказателство за съществуването на изгубения континент Атлантида на Бахамите ще намерите между 1968 г. и 1969 през 1968 г. Пилотите заснели дизайна и формата на къщи, стени, под водите на остров Бимини. Други хора твърдят, че са видели останките на пирамидите и каменни кръгове на дъното на морето. Единственото нещо, което е потвърдено е, т.нар Бимини път. Скептиците смятат, че Бимини път – е уникално природно образувание. Но никой не отрича, че изборът изглежда като произведение на човешки ръце.

  1. Исландия

Исландия е уредена от викингите през 9 век, че е първото селище, което представя Капитала на модерна страната на Рейкявик нощен живот Рейкявик и културни центрове. Ако обичате природата, Исландия е точно това, което търсите. Тя е приказна местност, пресъздаваща марсианските пейзажи, създадени в продължение на хиляди години от хиляди вулкани. Това са само малки парченца и те са защитени територии. Исландия е красива през лятото и през зимата. Невероятните ледници, гейзери, водопади и вулкани се срещат по пътя от Рейкявик до Уик. В Хофн, ще видите най-големия ледник в Исландия и да се отпуснете в естествени горещи извори в Хофели си е истинско блаженство.

В края на списъка, но не и на този с идеи, резервирайте вашите екскурзии в дубай.